Put bijele rode

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, TZ općine Pisarovina i udruga „Tri rijeke“ obilježavaju Dan rode manifestacijom „Put bijele rode“ 2. i 3.  rujna 2017. godine u selu s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donja Kupčina u  općini Pisarovina. Očekuje Vas bogat program – biciklijada, etno koncert, sadržaji za najmlađe, predstavljanje knjige i mnogo nagrada, a sve s edukativnim i humanitarnim ciljem.

U subotu 2. rujna 2017. godine u 10:00 sati Pisarovina, Trg Stjepana Radića vas očekuje:

Humanitarna biciklijada

 

U nedjelju 3. rujna 2017. godine u 18:00 sati u Donjoj Kupčini, u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina vas očekuje:

Obilazak zavičajnog muzeja

Predstavljanje Antologije natječja za haiku na temu bijela roda

Dodjela plaketa pobjednicima natječaja

Dodjela priznanja korisnicima projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode“

Predstavljanje etno stola

Etno koncert

Humanitarna biciklijada „Put rode“ kreće u 10:00 sati s Trga Stjepana Radića u Pisarovini, vozit će se uz Kupu do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Kotizacija za biciklijadu iznosi 20,00 kn a cjelokupni iznos utrošit će se na liječenje Lucasa Čačkovića. Lucas vježba uz pomoć robota kako bi mogao prohodati. Trošak vježbi tjedno iznosi 7.500,00 kn, a potrebno je 12 tjedana vježbi kako bi Lucas samostalno prohodao. Predprijave su do 31.8.2017. na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 099 409 5514. Prvih 120 prijavljenih dobiva majice. U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Antologije natječaja za haiku na temu „bijele rode“ sadrži najbolje radove s međunarodnog natječaja na temu „bijela roda“ u tri kategorije; međunarodni natječaj na engleskom jeziku, natječaj za učenike osnovnih škola na hrvatskom jeziku i za odrasle na hrvatskom jeziku. Konkurencija je bila jako velika, na natječaj je pristiglo je 776 radova iz 38 zemalja.Put bijele rode

vrijeme za pročitati: 1 min
0