Održan izborni turnir za SP 2017.

Dana 26. i 27.08.2017.g. u Slavonskom Brodu, sportska dvorana „Brod“ održan je izborni turnir u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore za odlazak na svjetsko prvenstvo.

Na ovom turniru nastupili su i naši najbolji natjecatelji. U subotu Karlo Volarić – kadeti borbe do 70 kg. i Lucija Hodak – kadetkinje borbe preko 54 kg., dok su u nedjelju nastupili Matej Braje – juniori borbe do 61 kg. i Luka Vučinić – juniori borbe do 68 kg.

U iznimno jakoj konkurenciji gdje samo prvak u svojoj kategoriji odlazi na SP, naši natjecatelji imali su odlične nastupe Karlo Volarić izgubio je od prvaka u vrlo izjednačenom meču, Lucija Hodak izgubila je za ulazak u finale, Matej Braje izgubio od finalista turnira, dok je Luka Vučinić izgubio minimalnom prednošću svojeg protivnika.

Svi naši natjecatelji ove su godine po prvi puta ušli su u ove kategorije i stekli pravo nastupa na izbornom turniru, te su na taj način imali borbe s starijim i iskusnijim natjecateljima, a što će im kao iskustvo biti posebno značajno za predstojeća prvenstva Hrvatske i europska prvenstva.

Moramo istaknuti i pohvaliti njihov dosadašnji rad i pripreme koje su tjekom ljeta prošli, od svakodnevnog treniranja po dva treninga dnevno, do zajedničkog treniranja sa članovima Karate kluba Samobor u Samoboru koristeći njihovu dvoranu i uvjete kojima raspolažu.

Posebno se zahvaljujemo i ovoga puta trenerima Karete kluba Samobor gosp. Darku Šimuncu i gosp. Davoru Mrzaku koji su vrlo radu prihvatili suradnju i uložili dosta svoga truda i znanja u radu sa našim natjecateljima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScriptOdržan izborni turnir za SP 2017.

vrijeme za pročitati: 1 min
0