Ekskluzivni intervju: Boris Klemenić

Veliku pozornost Jaskanaca izazvalo je pojavljivanje nekadašnjeg popularnog jaskanskog gradonačelnika, Borisa Klemenića, koji će biti nositelj liste HSS-a na ovogodišnjim lokalnim izborima u Jastrebarskom.

Gospodine Klemenić, nije Vas bilo u jaskanskom političkom životu osam godina. Koji su motivi Vašeg povratka?

BK: Nakon izbora 2009. i izvrsnog rezultata nismo uspjeli nastaviti voditi grad Jastrebarsko. Osjećaj tuge, odlazak “bliskih” suradnika, razočaranje i osjećaj odgovornosti rezultiralo je mojom ostavkom i  odlukom da se ne kandidiram na unutarstranačkim izborima. Trebalo mi je vremena da shvatim što se dogodilo. U međuvremenu stranku u Jaski preuzeli su mlađi ljudi na čelu s Filipom Tončićem koji su me zamolili da se aktivnije uključim u rad HSS-a, da im pomognem i ja sam to učinio. Osjetio sam da se ozbiljno žele baviti politikom, da imaju iskrene i dobre namjere te da vjeruju da se u Jaski može živjeti bolje.

Jeste li zadovoljni vođenjem grada posljednjih osam godina? Mnogi još i danas tvrde, da su Vaša dva mandata bila zlatno razdoblje Jaske.

BK: Iako nisam bio preaktivan u političkom životu Jaske u zadnje vrijeme, ne znači da nisam slušao i gledao, te pratio političku scenu u Jaski.Teško je danas bilježiti rast iz perioda 2001.- 2009.godine. U to vrijeme broj nezaposlenih bio je najmanji u zadnjih 20 godina, ulagalo se u poljoprivredu, otvarala su se nova radna mjesta, privreda je rasla iz dana u dan. Gradski proračun bio je povijesno najveći, nije bilo podjela i nekako mi se čini da smo svi imali isti cilj. U posljednjih osam godina mnogo se toga promijenilo, ali nažalost ne na bolje. Po mom mišljenju, današnji proračun grada ne može pratiti rashode. Previše je zaposlenih u gradskoj upravi. Izvorni prihodi su premali, gospodarstvo stagnira, a fiksni troškovi (rate kredita, plaće, vozila, itd..) su preveliki. Ne može se reći da se nije radilo, ali za period od dva mandata, rezultati su ipak preskromni. Mišljenja sam, da je u proteklih 8 godina bilo i nekoliko neracionalnih i preskupih projekata koji će nam tek doći na naplatu.

Ostali ste vjerni svom HSS-u. Primjetno je kako ste bitno pomladili ekipu.

BK: Nisam promijenio političku opciju, iako je bilo puno pritisaka, ali i ponuda za prelazak. Prijetilo nam je i raspuštanje, ali do toga ipak nije došlo jer zainteresirani pojedinci i grupe nisu uspjele iznutra razbiti jaskanski HSS. Danas zato bivših članova jaskanskog HSS-a ima na svim listama za izbore u Jaski, pa ispada da smo mi rasadnik političkih kadrova. Ja im želim svu sreću na izborima. Ovo vodstvo HSS-a je mlađe nego ikada, puno entuzijazma i želje da naprave nešto dobro za Jasku i za one koji dolaze poslije nas. Veseli me jako što su izuzetno aktivne i naše članice, te im se ovim putem zahvaljujem.

Kakva su Vaša očekivanja na ovogodišnjim lokalnim izborima?

BK: Očekivanja su velika, ali ne bez osnove. Ponudili smo dobro osmišljeni i realan program razvoja grada Jaske u sljedeće 4 godine koji ćemo i ostvariti. S obzirom na uloženi trud svih članica i članova HSS-a, njihovoj iskrenoj želji za ljepšom i uspješnijom Jaskom zaslužujemo izvrstan rezultat. To bi nam bila potvrda i nagrada naših sugrađana, te bitna podrška i motiv za jačanje HSS-a Jaske u budućem periodu. Vjerujem da će naši sugrađani i sugrađanke prepoznati naše zalaganje i iskrenost, te svoj glas dati HSS-ovim kandidatima. Mi ih jedini do sada nismo nikada prevarili niti zanemarivali, pa se iskreno nadam da oni to nisu zaboravili. Vjerujem da ćemo na izborima 21. svibnja biti ugodno iznenađenje.5 Comments on Ekskluzivni intervju: Boris Klemenić

 1. desničar // 12/05/2017 at 12:20 //

  Koalicija je ovaj puta neizbježna bilo kome u drugom krugu.
  Boris bi trebao svoje rane liječiti,bez Novosela,bez Beljaka,bez Kožića,bez “JAKOVINE”,bez lijevo orijentiranih HSS-ovc(i)ma,jer ti i takovi su ŠTETOČINE ODGOVORNE ZA SLOM POLJOPRIVREDE

 2. Blaž // 11/05/2017 at 23:31 //

  Boris je lenčina. Sad bi opet malo na kopanju. Zalihe su se potrošile. Niš od tog dečec. Da si bar ovih zadnjih let išal okolo… ovak, samo buš sitniš pozbrojil dvajsprvog i opet nestal za četri leta…

 3. Tu i tamo // 10/05/2017 at 18:43 //

  Isprazno jako isprazno i lazno.

 4. Susjed // 10/05/2017 at 16:48 //

  Boris samo tako ima se još 4 glasa

 5. 4glasa // 10/05/2017 at 14:25 //

  Mudra odluka kaj izlazite sami,ono šaranje sa HDZom je bio čisti promašaj.
  Program je realan i ostvariv.
  Jaska je previse stagnirala u ovih 8 godina.
  Definitivno treba promjene.
  Imate moj glas definitvno i mojih ukucana.

Komentari su zatvoreni.

Ekskluzivni intervju: Boris Klemenić

vrijeme za pročitati: 3 min
5